fbpx

De meest gestelde vragen

Background

Bij de organisatie van het Racefeest komt veel kijken en proberen we niets aan het toeval over te laten. Daarom bereiden we ons tot in de puntjes voor. We zijn dan ook altijd blij met vragen van bezoekers. Vaak bevestigen ze dat we overal aan denken en soms leren wij er iets van als we geen pasklaar antwoord op een vraag hebben. Om iedereen op de hoogte te houden zetten we de meest gestelde vragen op een rij.Wat kosten de kaarten voor het Racefeest?

Er zijn voor het Racefeest twee soorten kaarten te koop. In de Racefeest-zaal kun je met zo’n 15.000 andere enthousiastelingen de hele dag feesten en genieten. De kaarten voor de Racefeestzaal kosten EUR 32,50 (exclusief transactiekosten) voor de hele dag. Als je liever een zitplaats hebt kun je een kaartje kopen voor onze gezinstribune. Deze kaarten kosten EUR 50,- (exclusief transactiekosten) per stuk. Tickets kun je direct op onze website bestellen. Je ziet op deze pagina ook direct de hal-indeling. Daarnaast zijn er voor sponsoren VIP-arrangementen beschikbaar.

kLIK HIER EN PROFITEER VAN ONZE SPECIALE 'LIVE VIEWING KORTING'! OP = OP

Mogen wij de Formula One Heineken Dutch GP 2020 op grote schermen uitzenden?

Het organiseren van een live viewing van een Formule 1-race is alleen toegestaan nadat de organisatie van de Formule 1 daar toestemming voor gegeven heeft. De Formule 1-organisatie was zo enthousiast over onze plannen dat wij deze toestemming gekregen hebben. Dit kon niet zonder vriendelijke toestemming van Ziggo Sport en de organisatie van de Dutch Grand Prix op Zandvoort, die wij daarvoor bij deze vriendelijk danken.

Hoe zal de live viewing van de Formula One Heineken Dutch GP 2020 georganiseerd worden?

In zowel de Racefeesthal als de Racefeesttribune staan gigantische schermen opgesteld. Deze enorme wanden tot wel 9 bij 5,5 meter zorgen ervoor dat je in zowel de Racefeestzaal als op de gezinstribune de Formula One Heineken Dutch GP 2020 van Pole Position kunt beleven. Zoals gezegd met medewerking van Ziggo Sport, dus naast racegeluiden waar je het koud van krijgt zal ook het vertrouwde commentaar tijdens de race door de Jaarbeurs klinken. Zo maken we van de Nederlandse Grand Prix en Racefeest 2020 een evenement om nooit te vergeten!

Heb ik met een kaart toegang tot alle hallen?

Ja, met een kaartje heb je toegang tot het hele evenement. Je kunt dus, als je een kaartje koopt voor de Racefeest-hal, tussendoor rustig sportief tekeer gaan op ons eSports-plein of de exposanten bewonderen. Ook kun je met jouw kaartje voor de gezinstribune tussendoor een polonaise meebeleven in de Racefeestzaal. Alleen tijdens de Race verzoeken we de bezoekers met een kaartje voor de gezinstribune om ook plaats te nemen op de gezinstribune. Daarnaast kunnen onze gastheren en gastvrouwen op piekmomenten aanwijzingen geven over de toegang.

Heb ik een vaste plek op de Racetribune?

Er zijn geen vaste plaatsen op de Racetribune tenzij je een groepsarrangement koopt. Wel kunnen we je een zitplaats garanderen. Er worden namelijk niet meer kaarten dan plaatsen verkocht. Daarnaast zorgen onze gastvrouwen en gastheren ervoor dat de toegang tot de Racetribune alleen voorbehouden is aan mensen die een kaart voor de Racetribune gekocht hebben.

Vanaf hoe laat is het Racefeest geopend en tot hoe laat duurt het?

Vanaf 10 uur zwaaien de deuren open en heten wij u van harte welkom. Vervolgens geniet u de hele dag van een Racefeest zoals u dat van het gezelligste Racefeest van Nederland mag verwachten. Om 15 uur stipt schakelen we live naar het circuit van Zandvoort. Samen met de coureurs en de vele fans daar beleven we de spannendste momenten tot de Race der Races. Daarna blijven we uiteraard live totdat de persconferentie en huldiging (wie o wie is jouw favoriet?) zijn geweest. Daarna volgt een afterparty met de Snollebollekes en draait DJ Bonte Carlo daarna door tot het einde. Zo rond 19 uur gaan de zaallichten aan en is het tijd om te gaan genieten van alle herinneringen, het moois dat Utrecht biedt en/of de reis naar huis. Ons hele programma kunt u hier vinden.

Is het evenement toegankelijk voor mindervaliden?

Jazeker, ook voor de mindervaliden hebben wij de mogelijkheid om het Racefeest mee te beleven. Wanneer u verder geen medische ondersteuning behoeft kunt u met maximaal één begeleider een kaartje kopen voor de door u gewenste plek. Als u daarna de kaartnummers aan ons mailt via contact(a)racefeest.nl zorgen we dat wij alles voorbereiden om u en uw begeleider optimaal te ontvangen. Heeft u meerdere begeleiders of specialistische medische zorg nodig dan verzoeken wij u om eveneens per mail aan te geven wat u nodig heeft en hoe wij u kunnen bereiken. Dan zoeken wij graag een oplossing om u van het Racefeest te laten genieten.

Hoe is het Racefeest bereikbaar?

Het Racefeest wordt in de Jaarbeurs te Utrecht gehouden. Daarmee zijn wij uitstekend bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Het complex ligt op 5 minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station, waarvandaan zowel met trein, tram en bus veel verbindingen mogelijk zijn. Als u toch met de auto komt is er voor eigen rekening genoeg parkeergelegenheid op één van de parkeerterreinen P1 tot en met P4 van de Jaarbeurs. Indien u een parkeerplaats voor mindervaliden nodig heeft verzoeken wij u dat eveneens aan te geven als u daarover contact met ons opneemt (zie hierboven).

Zijn huisdieren toegestaan?

Helaas is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen. Uiteraard maken we, indien nodig, wel graag plek voor uw hulphond. Indien uw ons Racefeest met uw hulphond wilt bezoeken verzoeken wij u vriendelijk om, onder vermelding van het nummer/de nummers van uw gekochte kaarten, hierover contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij er ook voor uw (hulp)hond een echt Racefeest van maken.

Kan ik mijn jas en/of tas bij me houden?

In verband met veiligheidsvoorschriften is het niet toegestaan om jassen en tassen mee te nemen tijdens het evenement. Na de algemene toegangscontrole kunt u uw jas(en) en/of tas(sen) achterlaten in de daarvoor bestemde lockers, die u direct bij uw ticket(s) kunt reserveren.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan. De horeca is in handen van de vaste cateraars van de Jaarbeurs en zij zorgen in overleg met ons voor een gevarieerd aanbod van lekker eten en drinken. Uiteraard houden we rekening met gangbare eetwensen. Zo zal er ook gezond(er) eten verkocht worden en is er voldoende keus voor vegetariërs. Als u bijzondere allergieën heeft of speciale voedingsmiddelen meeneemt op medisch voorschrift verzoeken wij u om hierover vooraf contact met ons op te nemen.

Schenkt u alcohol en kan ik roken?

Uiteraard geldt ook tijdens het Racefeest dat wij geen alcohol schenken aan minderjarigen. Daarnaast is roken niet toegestaan (ook niet voor rokers van de e-sigaret) buiten de daarvoor aangewezen rookzone(s). Er worden geen sigaretten verkocht. Wel zijn er voor volwassenen alcoholische dranken te koop. Daarbij zien wij erop toe dat er geen alcohol wordt geschonken aan mensen die kennelijk onder invloed zijn. Het gebruik van andere stimulerende of verdovende middelen is expliciet verboden.

Kan ik contant betalen?

In verband met uw veiligheid en die van onze medewerkers is er tijdens het evenement uitsluitend de mogelijkheid om met pinpas of creditcard te betalen. Voor de horeca zijn per pintransactie munten te koop.

Mag ik fotograferen en/of video-opnames maken?

Het is tegenwoordig ondenkbaar dat er tijdens een evenement als het Racefeest geen selfies of andere privé-opnames gemaakt worden. Dat is dus toegestaan. Wel verzoeken we hierbij het gebruik van de flits zo veel mogelijk te mijden. Het delen op social media voor eigen gebruik is geen probleem. De auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten van alle aspecten van het Racefeest liggen bij de organisatie en/of diens partners en blijven ook aan de organisatie en/of diens partners voorbehouden. Het commercieel gebruik van foto- en videobeelden is uitsluitend toegestaan na voorafgaande toestemming van de organisatie. U kunt hierover contact met ons opnemen. Indien u als vertegenwoordiger van de pers of media verslag wilt doen van (delen van) het Racefeest verzoeken wij u eveneens om vooraf contact met ons op te nemen.

Kan ik samenwerken met het Racefeest?

Hoewel we aan regelgeving gebonden zijn en ons programma vast staat zijn we altijd geïnteresseerd in creatieve ideeën om samen te werken. Ook wanneer u het Racefeest als basis ziet voor uw zakelijk evenement of relaties wilt ontvangen denken wij graag mee. Als u contact met ons opneemt gaan we graag vrijblijvend het gesprek met u aan.

Wat gebeurt er als het Racefeest wordt afgelast?

Voor zover wij nu kunnen zien gaat het Racefeest zeker plaatsvinden. Mochten onverwachte omstandigheden of calamiteiten er onverhoopt toch toe leiden dat het Racefeest afgelast wordt zullen wij u daarover zo snel mogelijk via deze website en per e-mail over informeren. In onze bezoekersreglementen staat beschreven hoe u uw ticketprijs (exclusief reserverings- en transactiekosten) terugkrijgt. Het Racefeest is in geen geval gehouden tot aanvullende en/of andere schadevergoeding.

Heeft het nieuws over het Corona-virus invloed op het Racefeest?

Uiteraard staat de gezondheid van onze bezoekers op de eerste plaats. Wij hebben dan ook contact en overleg met het RIVM en de GGD over de actuele situatie. De EHBO en indien overhoopt verdere hulpverlening is tijdens het evenement in de vertrouwde handen van het Rode Kruis. Ook zij monitoren de situatie continue. Op dit moment is er geen aanleiding voor aanvullende maatregelen en voorziet men geen extra gevaar bij het bezoeken van het Racefeest.

Op het bezoeken van het Racefeest zijn onze bezoekersvoorwaarden en huisregels van toepassing. Deze kunt u opvragen bij de organisatie.

Heeft u een vraag en het antwoord hierboven nog niet gevonden? Dan helpen wij u graag verder als u uw vragen naar ons mailt.

GRATIS: de Racefeest NIEUWSBRIEF!

Onze updates direct in jouw mailbox (we spammen niet)
SCHRIJF JE IN
close-link