Most Upvoted

Maatschappelijk partners

Background

Racen doen we voor elkaar! Dit is het motto waarmee wij het maatschappelijk programma van het Racefeest vorm gegeven hebben. Hier lees je welke maatschappelijke doelen wij steunen en hoe ook jij kan rekenen op steun van het Racefeest voor jouw maatschappelijke doel.

Het Racefeest wordt natuurlijk een knallende feestdag. Daar hebben we zin in, maar doet ons tegelijk realiseren dat we een bevoorrechte positie hebben omdat we in goede gezondheid en op een prettige manier van zo’n feest mogen genieten. Zonder een ‘zwaar verhaal’ te houden kunnen we ons allemaal wel bedenken dat niet iedereen dat voorrecht heeft.

“Racen doen we voor elkaar!” Is dan ook de ideale kapstok om juist de mensen te steunen die zo’n voorrecht niet hebben. Op deze pagina leggen we je uit welke maatschappelijke doelen wij steunen en hoe ook jij steun kunt vragen (en krijgen) voor jouw maatschappelijke doel. Dit lees je nadat we onze maatschappelijk partners hebben voorgesteld.

Racefeest 2020: maatschappelijk partners

Voor veel mensen is een activiteit als ‘een dagje Racefeest’ geen vanzelfsprekendheid. Daarom vonden we dat we juist ook voor hen het Racefeest moesten benutten. Daarom hebben we onder de noemer “Racen doen we voor elkaar” een maatschappelijk partnerprogramma ontwikkeld. Het programma is redelijk eenvoudig. Wij kozen twee maatschappelijk partners als Racefeest huispartners en daarnaast bieden wij ieder maatschappelijk doel de gelegenheid om in aanmerking te komen voor onze steun. Graag stellen we eerst onze huispartners voor.

Racefeest steunt stichting Kika

Stichting Kika behoeft eigenlijk geen introductie. Met hart en ziel zet men zich in om de kans op genezing van kinderkanker te verhogen van 75% naar 95%. Hoewel dat natuurlijk nog te weinig is hoeven we vast niet uit te leggen dat wij dit goede doel met liefde kiezen als huispartner.

Hoe wij Kika steunen en hoe jij daarbij kunt helpen laten we snel weten.

Wil je meer weten over Stichting Kika? Bezoek dan de website.

Racefeest verwelkomt Stichting Ambulancewens

De stichting Ambulancewens vervult de laatste wens van mensen die terminaal ziek zijn. Wij kenden de stichting zelf niet, maar werden getroffen door de verhalen die we in de media lazen. Als er mensen zijn die op 3 mei 2020 als laatste wens graag het Racefeest en/of het optreden van hun favoriete artiest op het Racefeest willen bezoeken heten wij hen uiteraard graag welkom. Racen doen we voor elkaar, dus we hebben directeur Kees Veldboer inmiddels de uitnodiging gestuurd.

Op hun website lees je meer over deze bijzondere stichting.

Racen doen we voor elkaar; ook voor jou?

Als jij zelf bezig bent om je in te zetten voor een goed doel en graag met ons samen naar jouw doel wil racen zijn wij natuurlijk geïnteresseerd. Om te misverstanden te voorkomen en de verwachtingen duidelijk te stellen zetten we hierna op een rij hoe wij omgaan met aanvragen voor een maatschappelijk partnerschap:

  • Wij geven NOOIT geld. Aangezien we zeker willen weten dat goede inzet ook op de goede plek terecht komt geven wij, met uitzondering van onze huisdoelen NOOIT een financiële of materiële vergoeding;
  • Wij bieden wel gratis tickets en gratis publiciteit. De gratis tickets stellen wij ter beschikking voor bijvoorbeeld veilingen of verlotingen waarbij de opbrengst voor het goede doel is. Ook kunnen we jouw actie op verschillende manieren onder de aandacht van onze racefans brengen.
  • We doen het voor elkaar, dus als ‘tegenprestatie’ vragen we dat degene die de kaarten en/of publiciteit krijgt ook ons wat aandacht schenkt.
  • Wij willen ieder doel ondersteunen, maar hebben een maximum capaciteit. Er geldt dus: Wie het eerste komt, die het eerste maalt. Daarbij is het voor ons belangrijk dat de doelen die we steunen aansluiten bij onze visie en maatschappelijke positie. Wij behouden ons dus altijd het recht voor om te bedanken voor een aanvraag.

Support van het Racefeest aanvragen?

Graag vernemen we je jouw ideeën en kijken we welwillend naar jouw verzoek om support. Zo’n verzoek kun je het beste indienen door:

  • Het contactformulier hieronder in te vullen;
  • in het onderwerp aan te geven dat het om een support-aanvraag gaat;
  • duidelijk uit te leggen wat het doel is waar je jezelf voor inzet, aan te geven tot wanneer de actie loopt of wanneer de actie gehouden wordt, uit te leggen hoe wij jou kunnen ondersteunen en hoe je jouw tegenprestatie in wilt vullen.

Ben je benieuwd welke initiatieven inmiddels op onze steun mogen/mochten rekenen? Je ziet het op onze support-pagina.